Van Veilig Thuis Flevoland naar het OLVG

Eddie Embsen werkt sinds 5 maanden bij de crisisdienst van Veilig Thuis Flevoland. Van huis uit is hij forensisch verpleegkundige. Op zijn verzoek is hij sinds deze week gedetacheerd bij het OLVG op de IC-afdeling. Hieronder vertelt hij over deze (tijdelijke) overstap.

“Het is de eerste warme dag van dit voorjaar. De stad ligt er verlaten en stil bij. We hebben ons terras geopend. Genieten! Ik lees mijn man een zin voor uit een e-learning over beademen. Hij is Fransman en vraagt zich af of het Nederlands is. De taal op een intensive care unit is die van scheikunde en techniek. De ICU is een omgeving van apparaten en slangen. Nog twee dagen en mijn eerste dagdienst begint in het OLVG in Amsterdam. Het is een van de hotspots van de Corona-pandemie.”

“Ik vind het spannend. Mijn nieuwe collega’s zullen weinig tijd hebben om me in te werken. Op het intranet van het OLVG volg ik een stoomcursus ICU inclusief de gebruiksaanwijzingen van pompen en computerprogramma’s. Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden.”

“Ik ben zo blij om bij een baas te werken die, ondanks de hectiek van deze crisis, de verantwoordelijkheid voelt om ook buiten haar eigen muren te kijken. We moeten elkaar helpen in deze tijden. Dat geldt voor mensen, maar dat geldt ook voor organisaties.”

“Ik werk nog maar zo kort bij de Blijfgroep en in het bijzonder Veilig Thuis Flevoland. Als ambulanceverpleegkundige zat ik plotseling tussen de maatschappelijk werkers! Vanaf dag één heb ik me er thuis gevoeld. Maar nu al weer terug naar het bed. Het is hopelijk slechts voor een paar weken. Ik kan het en ik doe het alleen omdat jullie – mijn collega’s, managers en HR-mensen – het mogelijk maken en mij hierin ondersteunen. Dank jullie wel daarvoor, het is erg belangrijk voor mij.”