Podcast WIJ…doorbreken de cirkel van geweld

Victim blaming is een gemakkelijke manier om je af te maken van huiselijk geweld en kindermishandeling, doe dat niet! Maar luister naar slachtoffers en betrokkenen en laat merken dat ze gezien worden.

Een indringende oproep van Mirjam Bekker-Stoop, directeur van de stichting Open mind, in deze derde podcast van het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT).

Bekker-Stoop is initiatiefnemer van de rondreizende expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Ze vertelt over de grote handelingsverlegenheid die ze in de samenleving ziet en wil met behulp van concrete voorbeelden mensen helpen om hierover te praten.

In WIJ…doorbreken de cirkel van geweld komen 27 ex-slachtoffers en 3 ex-plegers aan het woord. Zij vertellen hoe ze vanuit hun eigen kracht de cirkel van geweld hebben doorbroken. Het zijn dertig verhalen die aantonen dat er hoop is bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Hoor hier wat Mirjams drijfveren zijn en wat zij leerde bij het tot stand komen van WIJ…doorbreken de cirkel van geweld.

Flyer WIJ…doorbreken de cirkel van geweld.