Medestander pledge

Orange the Worldcampagne: #medestander

Op vrijdag 25 november is de jaarlijkse de Orange the World van start gegaan. Een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.

Actieperspectief: Ik ben #medestander

De organisatie van Orange the World nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Internationaal zijn er steeds meer initiatieven waar we van kunnen leren om dit te doen; door bewustwording, kennis van waarden en normen bijbrengen en concrete actie, waarbij iedereen vanuit zijn of haar eigen rol en functie een bijdrage levert.

En door het ondertekenen van de #medestander Pledge. AJe vindt deze op de website van Orange the World.

Wij hebben getekend. Teken jij ook?