Maatregelen Veilig Thuis i.v.m. Corona virus

Veilig Thuis Flevoland heeft maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus te verminderen. Wij blijven werken aan een veilig thuis voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als u zelf slachtoffer bent, als iemand anders (misschien) slachtoffer is, of als u zelf geweld gebruikt.

Voorlopig werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis en hebben we bijeenkomsten, trainingen en vergaderingen afgezegd.

Onze medewerkers wegen continu zorgvuldig het belang af van zowel onze cliënten, samenwerkingspartners als de collega’s. Bij elk cliëntcontact maken we daarom én een expliciete afweging van het risico op besmetting én de veiligheid van ons allen.

Het kan dus voorkomen dat geplande (huis)bezoeken niet of op een andere manier plaatsvinden. Denk daarbij aan een bezoek op een locatie van Veilig Thuis Flevoland of via de telefoon. Onze medewerkers bellen van te voren op om samen te bespreken of het bezoek door zal gaan. Als het bezoek doorgaat, zullen medewerkers geen handen schudden en ook de aanbevolen 1,5 meter afstand houden waar mogelijk om zo te voorkomen dat iemand ziek wordt.

We vragen uw begrip hiervoor.