In het licht – toneelstuk over grensoverschrijdend seksueel gedrag

In het licht is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek Mijn ware verhaal van Karin Bloemen. Het is een urgent, indringend maar integer stuk over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het ware verhaal van Karin Bloemen

Het stuk ‘In het licht’ van Solo Stories, gespeeld door multitalent Lisse Knaapen en met muziek van Ellen ten Damme, vertelt op indrukwekkende wijze het waargebeurde verhaal van de kinderjaren van Karin Bloemen. Een jeugd getekend door angst, mishandeling en misbruik.

Bij de première van het stuk kon je een speld horen vallen, het publiek hield haar adem in. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen? Het wordt pijnlijk maar oprecht blootgelegd in ‘In het licht’. Lisse Knaapen speelt en zingt dit verhaal rechtstreeks je hart in en zet je aan het denken.

Voorstellingen door het hele land

Het stuk wordt in het hele land gespeeld, bekijk hier de speellijst.

20 mei – Theater KAF Almere
3 juni – De Meervaart Amsterdam

Lezing voorafgaand aan de voorstelling

Speciaal voor groepen professionals die werken met kinderen en/of slachtoffers van seksueel misbruik, verzorgt ervaringsdeskundige Mandy Sleijpen van stichting Wij zijn M lezingen voorafgaand aan de voorstelling.

Bekijk hier de trailer