Aandacht voor digitale (on)veiligheid

Iedereen wil zich veilig voelen op plekken waar je veel tijd doorbrengt. Thuis, op straat, op je werk – en natuurlijk ook online. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slachtoffers van huiselijk geweld worden vaak online en via social media lastiggevallen, bedreigd of in de gaten gehouden.

SafetyNed: de veilig online expert voor huiselijk geweld

Om aandacht te vragen voor online onveiligheid is vijf jaar geleden safetyNed opgericht door vier vrouwenopvangorganisaties. SafetyNed geeft tips en tools aan slachtoffers van huiselijk geweld en aan professionals over online veilig kunnen zijn. Dat doen zij door het geven van trainingen aan professionals en het geven van advies.

Ook geeft safetyNed voorlichting aan o.a. justitie en politie over:

  • Hoe technologie wordt misbruikt.
  • Wat je kunt doen om digitale gegevens van slachtoffers veilig en vertrouwelijk te houden en te beschermen.
  • Hoe je technologie veilig kunt gebruiken.
  • Hoe technologie kan worden ingezet om daders effectiever te kunnen vervolgen en berechten.
  • Hoe technologie op een positieve manier kan worden ingezet bij het stoppen van geweld in relaties.

Trusted partner

SafetyNed werkt samen met technologiebedrijven en experts om betrokken te zijn bij ontwikkelingen op technologisch vlak en op het gebied van wetgeving, zodat de digitale veiligheid en privacy ook vooraf zoveel mogelijk worden geborgd. Trots zijn we op het feit dat we trusted partner zijn van Facebook en ESET. Samen met hen proberen we up-to-date te blijven en altijd adequaat casuïstiek te kunnen behandelen

Trainingen safetyNed

SafetyNed biedt trainingen aan professionals die in hun werk te maken hebben met huiselijk geweld. Ook de medewerkers van Veilig Thuis Flevoland zijn getraind. SafetyNed biedt ook trainingen in coöperatie aan. Bijvoorbeeld met de Sociale Academie Utrecht (SAU) en de beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk (BPSW). Een accrediteringstraject is inmiddels ingezet!

Meer weten?

Meer informatie over safteyNed en over digitale veiligheid vind je op www.safetyned.org.

Wil je meer weten over onze trainingen? Download dan de flyer