Vacature Onderzoeker

Ben je werkzaam in een organisatie voor huiselijk geweld of kindermishandeling of heb je ervaring op dat terrein? En zoek je een dynamische, innovatieve organisatie waar je jouw kwaliteiten kan inzetten? Kom dan werken bij Veilig Thuis Flevoland!

Wie zijn wij?

Veilig Thuis Flevoland is het expertisecentrum op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Flevoland. Alle burgers in Flevoland kunnen bij ons terecht voor advies over en meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ons doel is dat iedereen in deze regio kan leven of opgroeien in een veilige thuissituatie, vrij van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Bij Veilig Thuis Flevoland werken 50 experts op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. We zijn onderdeel van Blijf Groep, waardoor we als enige VT-organisatie in Nederland het gehele spectrum van huiselijk geweld kunnen bestrijken en we direct gebruik kunnen maken van de expertise van onze collega’s op het gebied van opvang en hulpverlening.

 

Voor het Crisisteam en het Onderzoeksteam zijn we op zoek naar:

Onderzoekers Veilig Thuis
32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je adviseert professionals, zelfmelders en omstanders in casussen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je screent meldingen en leidt cliënten toe naar de juiste hulp. Ook doe je onderzoek naar huiselijk geweld en kindermishandeling in acute onveilige situaties. Tot je takenpakket behoren onder meer de volgende taken:

 • Je maakt inschatting van de aard en ernst van de problematiek en de mate van (on)veiligheid voor volwassenen en/of kinderen.
 • Je voert systeemgesprekken en gesprekken met kinderen indien van toepassing (afhankelijk van leeftijd).
 • Je wint informatie in bij professionele relevante betrokkenen.
 • Je stelt een plan van aanpak op om veiligheid te herstellen en te waarborgen.
 • Je initieert passende hulpverlening.
 • Je hebt casusbesprekingen.
 • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan problemen, zoals ouderenmishandeling, huiselijk geweld, psychiatrie, complexe scheidingen en opvoedproblemen. De leeftijd van cliënten kan uiteenlopen van 0-100 jaar.
 • Je verzorgt, indien noodzakelijk, doorgeleiding naar de Raad voor de Kinderbescherming.
 • Je werkt nauw samen met zorgaanbieder en ketenpartners.


Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten met een afgeronde relevante HBO opleiding. Ook kandidaten met een achtergrond in de psychologie zijn van harte welkom. Je hebt meerdere jaren ervaring met hulpverlening bij huiselijk geweld, bij voorkeur bij een Steunpunt Huiselijk Geweld of een ander Veilig Thuis organisatie. Je hebt kennis van de juridische kaders van Veilig Thuis. Je bent geregistreerd binnen het beroepsregister jeugdzorg of in staat (op basis van opleiding en ervaring) om je te laten registreren. Gezien het werkgebied is het een vereiste dat je in het bezit bent van een rijbewijs. Daarnaast is deelname aan de bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden een vereiste.
 

Je bent iemand die zich niet snel van zijn of haar stuk laat brengen. Je bent gewend om onder hoge druk te werken en een aantal zaken tegelijk onder je hoede te hebben. Daar krijg je energie van. Je houdt je hoofd koel en weet situaties snel in te schatten. Ook ben je doortastend in het vinden van de juiste oplossing. Het is van groot belang dat je met maar weinig informatie snel tot een analyse komt en bepaalt welke actie vereist is. Daarnaast beschik je over natuurlijk overwicht. Het past bij je om intensieve maar kortdurende contacten met cliënten te hebben en ze daarna over te dragen aan je collega’s of elders. De volgende competenties zijn belangrijk voor de functie:

Competenties/vaardigheden

 • Je werkt systeemgericht  
 • Je kunt oplossingsgericht werken
 • Je bent flexibel en hebt geen negen tot vijf mentaliteit
 • Je werkt graag samen in een team en bent collegiaal
 • Je beschikt over analytisch vermogen
 • Je bent besluitvaardigheid, daadkrachtig en stressbestendig
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. Eind juni 2018 gaan wij verhuizen naar Almere. Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 9 (minimaal € 2.652,- maximaal € 3.910,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur), afhankelijk van ervaring. Het betreft een jaarcontract met uitzicht op een vastdienstverband.

Ben je enthousiast?

Wil je graag eens praten over werken bij VTF of heb je vragen over een van deze vacatures? Neem contactop met Martijn Bomgaars, Werkbegeleider Veilig Thuis Flevoland op telefoonnummer 088-2220500 of via een e-mail: M.Bomgaars@veiligthuisflevoland.nl. Of stuur gelijk je motivatiebrief met CV onder vermelding van vacaturenummer 201820 naar vacature@blijfgroep.nl

 

Een referentiecheck kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.